Ken je dat gevoel? Je werkt hard aan je bedrijf, maar het loopt nog steeds niet storm? Een jaar geleden zat ik in zo’n impasse en besloot ik mijzelf op te geven voor een training acquisitie bij de Drentse Zaak. Gek genoeg ging er nog geen belletje rinkelen en was ik ervan overtuigd dat ik deze training nodig had. Op dat belletje kom ik later terug.

Aletta tijdens haar presentatie meer bereik met zakelijk vloggen

Na een tijdje begonnen woorden, zinnen me bekend te klinken

Diep van binnen wist ik wel wat ik kon verwachten, maar ik besloot mijn schouders eronder te zetten. Ik fietste die bewuste avond met goede zin naar de Drentse Zaak. Ik maakte kennis met de trainer en nog steeds ging er geen belletje rinkelen. Ook bij de trainer was geen enkele vorm van herkenning te bespeuren. De training ging van start en na een tijdje begonnen woorden, zinnen me bekend te klinken en ineens wist ik het weer. De trainer belandde in mijn allergie en ineens wist ik weer waar ik hem van kende.

Brrrr… koude acquisitie

Voordat ik met mijn bedrijf begon werkte ik als VGM adviseur. Het bedrijf waarvoor ik werkte had me net aangenomen en wilde graag dat ik ook acquisitie ging doen. Koud bellen voor potentiële nieuwe opdrachten. En dat is nu precies waar ik niet blij van word. Ik kan slecht omgaan met de afwijzing en trek me dat ook steeds persoonlijk aan. Soms zou ik graag die plaat voor mijn hoofd willen hebben, maar tot op de dag van vandaag krijg ik uitslag bij koude acquisitie.

Verkoop pitch

Twee weken later was de tweede avond van de training. We kregen huiswerk mee en daar ging ik ook serieus mee aan de slag. Ik belde bestaande klanten, maar die hadden geen nieuwe klus voor mij. Ik waagde me verder niet aan koud bellen. De tweede opdracht was het houden van je verkoop pitch. Samen met mijn business coach had ik hier zorgvuldig aan gewerkt en ik was er ook enorm trots op.

“Ik begeleid ondernemers, die schrijven met een succesvolle boeklancering met videomarketing.”

Vervolgens gaf ik 5 redenen waarom je met video meer bereikt voor je bedrijf.

Training Zakelijk Vloggen

Ik weet niet wat het was, maar alles waar ik zo zorgvuldig aan had gewerkt, werd van tafel geveegd. Zwaar teleurgesteld stond ik voor de groep en de moed zakte weer in mijn schoenen. Maar toen vroeg Harry (directeur van de Drentse Zaak): Hoe leuk is het als je een training ‘Zakelijk Vloggen’ gaat geven bij de Drentse Zaak? Die avond fietste ik met frisse zin weer naar huis. Ik had een nieuwe opdracht meegekregen: schrijf een plan voor een training ‘zakelijk vloggen’ bij De Drentse Zaak.

Ik maakte een video

Ik werkte het plan uit en in mei vorig jaar mocht ik dan de eerste training geven. Met hulp van het Geheime Wapen schreven we de tekst voor de training en ik maakte er een video voor als aankondiging. We zijn onderhand alweer een jaar verder, maar mijn inspanningen van toen worden nu extra beloond.

Promotiedag Drenthe

Daar stond ik dan, dinsdag 16 april, mijn presentatie ‘Meer bereik met zakelijk vloggen te geven tijdens de promotiedag Drenthe in de Nieuwe Kolk. Hoe dat kwam? Aanleiding voor deze uitnodiging was de training ‘zakelijk vloggen’ bij de Drentse Zaak en de video op YouTube. Toen ik tijdens mijn presentatie vertelde waarom ik als expert was gevraagd, kreeg ik een mooi compliment van de presentator van het theater. Hij is er namelijk van overtuigd dat ik gevraagd ben op basis van mijn stijl en authenticiteit. En dat is de kracht van video.

De know-like-trust-factor

Na de training acquisitie gooide ik het over een andere boeg. Ik ben ervan overtuigd dat (koude) acquisitie niet voor iedereen werkt. Vooral niet als iemand nog nooit van je heeft gehoord. Eén van de belangrijkste factoren waarom mensen zaken doen met elkaar is de know-like-trust-factor. Mensen moeten je kennen, ze moeten je leuk vinden en ze moeten je vertrouwen.

Video werkt zo goed

Voor mij werkt video zo goed, omdat ik lekker mezelf kan blijven. Ik hoef niet te overtuigen om voor mij te kiezen. Ik raak de mensen die er toe doen. Maar het is niet eenvoudig om zomaar met video aan de slag te gaan. Er hoort grondig onderzoek bij, voordat je begint. Ik wil je er heel graag meer over vertellen. In mijn volgende blog neem ik je mee in de wondere wereld van onderzoek.

Ben je benieuwd naar de presentatie, die ik vorige week heb gegeven?

Ik heb van de presentatie een video gemaakt en van de gehele dag een zakelijk vlog. Deze kun je hieronder bekijken.
Slim Online Video heeft ook een YouTube kanaal, abonneer je via onderstaande button.
Klik ook op het belletje, zodat je een melding krijgt wanneer er weer een nieuwe video beschikbaar is.

SlimOnlineVideo

Wilskracht en volhouden

De foto’s laten het wel zien. Ik glunderde van oor tot oor. Ik voelde me goed en geniet nog even na. Het is een bijzonder gevoel wanneer je gevraagd wordt om op een event een presentatie te geven over een onderwerp dat je leuk vindt. Toen ik werd gebeld, stuiterde ik uit mijn stoel. Ik ben bijna 8 jaar ondernemer en dit was de eerste keer dat ik voor een event werd gevraagd. Ik maak nog geen 8 jaar video’s, maar heb nu een goed jaar mijn eigen videokanaal. Zo kan het dus gaan. Ook video is een lange termijn investering. Het gaat om wilskracht en volhouden.

Fotocollage PD Drenthe 2019

Wil jij ook meer bereik met zakelijk vloggen?

Zoals ik al eerder schreef is video’s maken voor je bedrijf niet iets waar je zomaar mee begint. Je eerste stap is goed nadenken over de inhoud en het type video’s dat je gaat maken. Kan je hierbij wel wat hulp gebruiken, dan komt er op termijn een mooi aanbod voor je. Houd daarvoor de ‘Coming soon’ pagina goed in de gaten.

Schrijver

Aletta is al sinds 2011 ondernemer en heeft een enorme passie voor online ondernemen. Tijdens een autorit in 2009 naar Zeeland filosofeerde ze al met haar man over het beginnen van een eigen bedrijf. Haar man had fotografie als hobby en Aletta vint het mooi om met beeld bezig te zijn. Zo startte ze in de zomer van 2011 Armeedesign, waar ze als Crossmediadesigner diverse projecten heeft gedaan. In 2018 richtte ze zich steeds meer op videomarketing voor ondernemers die schrijven. Ze startte een YouTubekanaal, breidde haar netwerk uit en ging nieuwe samenwerkingen aan. In korte tijd bereikte ze een heleboel nieuwe potentiële klanten. Steeds kreeg ze bevestigd hoe krachtig video is. Video werkt!

Categorieën

Krijg 52 weken lang tips van Slim Online Video

Gratis één keer in de week in je mailbox. Ook als je niet lid wilt worden van Slim Online Video.

Door hier je e-mailadres in te voeren, ga je ermee akkoord informatie en updates van Slim Online Video te ontvangen (maak je geen zorgen – we sturen je alleen dingen die je leuk vindt). Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om en je kunt je op elk moment afmelden. Meer informatie vind je in ons Privacybeleid.